Мрежа

Русия критикува САЩ за нанесения вчера въздушен удар в Сирия

0 0

Въздушният удар на САЩ, нанесен вчера по сирийската провинция Идлиб, е причинил много жертви и разрушения, съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС и Ройтерс.

Ведомството подчертава, че ударът, нанесен в район между населените места Маарет Мисрин и Кафер Хая, е в разрез с договореностите и застрашава примирието. Той е нанесен в зоната за деескалация и за него не са били уведомени предварително руската и турската страна, изтъква министерството. То заявява, че сирийската правителствена армия продължава и тази сутрин да спазва обявеното едностранно от нея примирие в Идлиб, предаде БТА.

Вчера Централното командване на въоръжените сили на САЩ (Сентком) съобщи, че е атакуван от въздуха команден пункт на Ал Каида в Идлиб, съобщи Асошиейтед прес.

Тази първа такава атака на САЩ в Сирия от юли насам е срещу сили, „отговорни за заплахи срещу граждани на САЩ, наши партньори и невинни цивилни“, се казва в съобщението. „Премахването на този обект допълнително ще намали техните възможности да извършват в бъдеще атаки и да дестабилизират района“, каза говорителят на Сентком подполковник Ърл Брайн.

Базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права бе съобщил преди това, че при ракетна атака срещу събрание на въоръжени лица в Идлиб са убити най-малко 40 от тях.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 79 = 85