Мрежа

Русия докара „Ураган“: Какво се случва

Експерти коментират новата военна тактика

0 964

Руските въоръжени сили докараха „Ураган“ и „Хиацинт-С“ на бойното поле. Град Бахмут в Украйна се превърна в най-концентрирания с артилерия район. Военен експерт и наблюдател информира, че в Донецка област около Бахмут войските на Русия разполагат и използват 152-мм и 240-мм артилерия. Установките са с от тип САУ „Мста-С“, СОУ „Успех-С“, РСЗО „Ураган“, САУ „Хиацинт-С“ и „Лале“.

Според него в района са дошли нови артилерийски подкрепления от тип 2С9 и 2С9М САУ „Нона-С“, сред които е и 120-мм артилерийска установка.

Той е на мнение, че големият брой оръдия не е от решаващо значение, а по-важно е колко изстрела могат да се осигурят логистически. Експертът допълва, че този район е единственият, който въоръжените сили на Русия могат да използват като огневи вал, но неговото мнение е, че не се прави достатъчно ефективно.

Оръдията стрелят с паузи, а не постоянно и голяма част от оръдията не се използват.

Експертът е на мнение, че насищането на района с ракетна артилерия спомага с това противникът да я унищожава по-лесно и да се насочи към нея.

Той споделя 3 основни проблема, до които може да доведе: липса на артилерия в други локации; изчерпване на боеприпасите и улеснено унищожаване от вражеските войски.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 68 − = 61