Мрежа

Риба със сусамов сос

0 0

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас – известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси – тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам подходящо за лятото рибно ястие”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

3 риби (пъстърва, мерлуза или друга), 3-4 моркова, 2-3 глави кромид лук, 2 лимона, китка магданоз, брашно за овалване, олио, сол на вкус

За соса:

100 г сусамов тахан, сокът от 1 лимон, 1-2 скилидки чесън, сол на вкус

 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме рибата и я осоляваме. Овалваме я в брашно и я слагаме в предварително намазнена тава. Върху и около нея нареждаме нарязани на колелца моркови и поръсваме с олио.

Печем в предварително загрята фурна. Десетина минути преди края на печенето покриваме рибата с нарязан на ивички лук и я връщаме да се допече.

Смесваме всички продукти за сусамовия сос. Добавяме към тях 150 мл вода и пасираме до получаването на еднородна смес.

Украсяваме рибата с магданоза нарязаните 2 лимона. Поднасяме я заедно със сусамовия сос. 

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.