Мрежа

Ремонт на детската градина в дупнишкото с. Бистрица

0 1

Започна ремонтът на помещенията в детската градина в село Бистрица, където от есента ще бъде сформирана нова яслена група. До това решение се стигна, поради огромният интерес от родители, като заявленията до сега са над 30, а повече от половината са за деца от Дупница. Кметът на общината инж. Методи Чимев бе разпоредил да се подготви количествено-стойностна сметка за ремонтите и дейностите стартираха от днес. 20 000 лева е сумата, която ще отиде за цялостно изграждане на вътрешните помещения за най-малките – всекидневна, стая за сън, санитарни възли и други.

„През миналата година се отвори една група в село Бистрица, а сега се отваря още една – яслена. До началото на учебната година, ремонтът ще е приключил, а дечицата ще имат перфектните условия“, каза инж.Чимев.

Интересът към детската градина в подбалканското село е напълно нормален предвид условията в нея, чистия въздух и красива природа.

Кметът направи проверка и на строителните дейности в жк. Бистрица, където се изгражда новата детска градина. Както е известно, намерението на общинското ръководство е да премести в нея групите от филиалите, които ползват единични помещения, а децата и персонала да имат отлични условия. Жк. Бистрица е най-населеният в Дупница, но поради липсата на детска градина, родителите бяха принудени да возят децата си в близките филиали. Строежът се очаква да приключи през есента, а средствата са с европейско финансиране.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 7 + 3 =