Мрежа

Реджеп Ердоган прие Мустафа Карадайъ в президентския дворец в Анкара

Карадайъ е на двудневно официално посещение в Анкара

0 1 071

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган разговаря с лидера на българското Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресслужбата на президентската институция в Анкара.

Срещата, на която е присъствал и министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, се е провела в президентския дворец в турската столица, а официално темите на разговорите не се съобщават. Тя е била и закрита за журналисти.

По неофициална информация обаче основната тема на разговора между Ердоган и Карадайъ са били предсрочните парламентарни избори у нас.

Преди срещата с турския държавен глава, лидерът на ДПС е присъствал на погребението на майката на заместник-председателя на Републиканската народна партия Фаик Йозтрак, предаде БНР.

Мустафа Карадайъ е на двудневно официално посещение в Анкара. В рамките на визитата си той провежда срещи с лидери на някои от политическите партии в страната.

По-късно от пресцентъра на ДПС уточниха, че Реджеп Ердоган и Мустафа Карадайъ са обсъдили и отношенията между България и Турция в контекста на енергетиката и природния газ.

Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде, каза лидерът на ДПС.
Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов проведоха в понеделник среща с български граждани в Турция във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори. В нея участваха представителите на ДПС за район Тракия – Гюнер Четин, за район Мармара – Лютви Йозгюр, за район Бурса – Танер Чауш, за район Измир – Исмаил Ватансевер, и за район Истанбул – Фахри Ватансевер. На срещата присъстваха над 100 симпатизанти на ДПС.
Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 1