Мрежа

Разпитват близките и съседите на мъжа, който плаши със смърт Борисов и Цацаров. Проверяват дали е опасен (Видео)

429

Прокуратурата проучва Борис Накев лежал ли е в психиатрия и има ли нужда от настаняване в болница

Близките и съседите на мъжа, който в клип плаши със смърт премиера и главния прокурор, ще бъдат разпитани, за да се установи дали той е опасен за себе си и за околните, казаха от прокуратурата.

Преди дни 31-годишният Борис Накев пусна видео, в което говори за разстрел на Сотир Цацаров, бесило за Бойко Борисов и да се дадат по 2 апартамента на всички бивши агенти на Държавна сигурност.

Клипът е качен в портала за видеообмен на 9 октомври, а в събота бе получен и на пощата на “24 часа”. Младият мъж страда от шизоафективно и биполярно разстройство, показа проверка на вестника.

В началото на новата седмица прокуратурата ще изясни дали Накев е лежал в психиатрично заведение. От разговорите с неговите близки ще се установи дали младият мъж приема редовно лекарства, ако са му предписани такива, както и дали е заплашвал някого от съседите и семейството си.

При

необходимост

ще му се

назначи

психиатрична

експертиза,

за да се види какво е актуалното му здравословно състояние. Прокуратурата може да поиска и принудителното му настаняване в специализирано заведение, ако се прецени, че Борис е опасен.

Едва след заключението на лекарите ще се мисли дали да се образува досъдебно производство. В случай, че те кажат, че Борис Накев е невменяем, той ще бъде освободен от наказателна отговорност.

Борисов и Цацаров не са единствените, “взети на мушка” от младия мъж. В клипа си той отправя закани и към Евгени Минчев, когото праща “в изгнание за назидание и предупреждение към всички гейове, лесбийки, наркомани и уроди от шоубизнеса”.

Бившият премиер Иван Костов също не е “пощаден”. На него му е отреден “тежък физически труд в лагер за политически затворници”.

В друго видео от 7 октомври пък Борис обявява, че България ще бъде разделена на сфери на влияние между Съветския съюз и САЩ. Обявява и робствата за измислени. Сега имало истинско – “децата били наркомани”. Този път клипът е заснет в звукозаписно студио, става ясно от техниката. На монитори пък са показани знамената на САЩ и СССР.

Заради новия строй сме щели да бъдем в добри отношения с всички съседни държави с изключение на Сърбия.

Това не е първият случай на закани към премиера и главния прокурор.

През април бе

задържан

47-годишният

варненски

видеооператор

Теодор Николов. Той отправи заплаха към Бойко Борисов във фейсбук. На 26 март Теодор пуска в социалната мрежа своя снимка и клип с въздушна пушка. “Ще те отстрелям безплатно”, заканва се той във видеото.

След като клипът набира скорост, домът му е претърсен, а приятелката му е разпитана. Варненската районна прокуратура започва досъдебно производство за закана за убийство към министър-председателя и за хулиганство.

“Аз имам пушка

с капси,

сами преценете дали е подстрекателство за бунт, за саморазправа. Аз лично нищо не мога да направя с тая пушка на никого”, оправдава се Теодор. Според него действията му не можели да се определят като физическа заплаха.

След като излиза от ареста, той пострада при нелеп инцидент в дома си на ул. “Ген Попов” 21. В жилището му гръмва газова бутилка, в резултат на което Теодор е с над 50 процента изгаряния и с опасност за живота. Откаран е във Военоморската болница във Варна, където лекарите го поставят на медикаментозна кома. Благодарение на техните усилия е спасен.

През 2013 г. мъж от благоевградското с. Българчево е задържан заради заплахи за убийство отново срещу Борисов. 54-годишният Камен Тодоров се обажда на телефон 112 и заявява, че ще го убие. Полицаите веднага установяват автора на обаждането и за минути блокират дома му в Българчево. Пред криминалистите Тодоров изважда нерегистриран газов пистолет и го насочва към слепоочието си. При задържането не оказва съпротива, а предава доброволно оръжието. Веднага е закаран в спешния център в Благоевград.

Срещу Тодоров няма наказателно преследване, защото е с психическо заболяване.

Пиян ром твърди, че има бомба за

премиера, наказват го с пробация

На 10 февруари 2012 г. около обяд на телефон 112 се обажда неизвестен мъж. Той набързо съобщава, че в София ще избухне бомба, като целта на взривното устройство е министър-председателят Бойко Борисов.

В хода на започналото разследване само след час антимафиотите установяват, че сигналът е подаден от мобилен телефон. След проведени оперативни действия те разбират и самоличността на подателя – 36-годишния Иван Койчев от пловдивското с. Караджово.

Безработният ром е известен като Ванчо Къдравия. Той е осъждан за кражба и побой. При претърсването в дома му са открити и иззети мобилният телефон и симкартата, от която е извършено обаждането.

“На пияна глава стана, ударих към 6-7 ракии и сплаших Бойко Борисов по телефона. Признах си, извинявам се”, разказва тогава пред медиите ромът Иван Койчев.

На 10 февруари 2012 г. започнал да пие още от 7,30 ч. По обед отишъл у брат си да си допие. Племенникът си играл с джиесема и набрал 112. “Даде ми го да се обадя, аз чувам една жена и викам: Ало, две бомби има под стола на Бойко Борисов. Ама само така, исках да се бъзикна”, разказва Къдравия. Не минали 15-20 мин и 7 патрулки заградили махалата. Отвели го в полицията, а на другия ден го осъдили на пробация.

Дни по-рано 61-годишен мъж също заплашва премиера на телефон 112, заявявайки, че той “трябва да бъде убит”. Анонимният подател е установен час след съобщението.

Главният

прокурор е бил

заплашван по

телефон, имейл

и по пощата

Сотир Цацаров също е бил обект на заплахи, като те са особено интензивни през 2015 г., когато се гледат промените в конституцията, свързани със съдебната власт.

Към главния прокурор заплахите са отправяни по телефон, мейл и по пощата. Писмата до него били налепени с букви от вестници, за да се идентифицират по-трудно изпращачите. Общото им послание било, че публичните прояви на Цацаров се следят и той ще бъде разстрелян.

През 2015 г. НСО му предлага увеличена охраната, както и да се движи с брониран автомобил. Цацаров отказва.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.