Мрежа

Разбиха канал за внос на дрога в Гърция през Кулата

0 750

При специализирана полицейска операция насочена по противодействие на наркотрафика служители на ОДМВР-Благоевград намериха около 186 грама хероин и 1 040 грама канабис.

Акцията на полицейските служители е проведена в сряда на ГКПП Кулата – Промахон на изходното трасе за Гърция.

При извършена проверка на лек автомобил „Ауди“ с 40-годишен водач от Петрич и пътуващ в него 47-годишен мъж, полицейските служители са намерили два пакета. Единият съдържал около 78 грама кафяво, прахообразно вещество, а вторият – 108 грама кафяво, прахообразно вещество, като след направен полеви тест същите са реагирали положително на хероин. Водачът на автомобила и спътникът му са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания в стопански постройки, находящи се в землището на Петрич, собственост на 59 – годишен мъж, при които е намерена и иззета около 1 040 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Като съпричастни към разпространението и извършения трафик към Гърция със заповед за задържане до 24 часа са задържани двама мъже на 59 и 48 години от Петрич. За случая е уведомена ОП-Благоевград. Работата продължава.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 35 + = 36