Мрежа

Радослав Димов зае поста на административен шеф на Софийска апелативна прокуратура

0 215

Днес, 07.11.2019 г., Радослав Димов встъпи в длъжност „административен ръководител – апелативен прокурор“ на Софийска апелативна прокуратура. Актът е бил връчен в присъствието на Сотир Цацаров, главен прокурор на Република България. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Новият ръководител на САП беше представен на магистратите и съдебни служители на Апелативна прокуратура – София от Мария Шишкова, заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура и Славка Славова, завеждащ отдел „Административен“ при Върховна касационна прокуратура.

Прокурор Димов има 18 години юридически стаж. След завършване на специалност „право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, през 2001 г. е започнал работа в Районна прокуратура – София. Бил е заместник на административния ръководител на СРП, завеждал е отдел „Общоопасни престъпления и престъпления, извършени от служители на ДАНС, МВР и ГД „Охрана“ при Министерство на правосъдието“. От 2017 г. е административен ръководител – районен прокурор на Софийска районна прокуратура.

С решение по т. 1 от Протокол № 27/11.09.2019 г. на Прокурорската колегия на ВСС Радослав Димов е бил избран за административен ръководител на Софийска апелативна прокуратура. Встъпването му в длъжност е в изпълнение на Определение на Върховния административен съд от 28.10.2019 г., с което е допуснато предварително изпълнение на решението.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 1