Мрежа

Проговориха убийците на полиция на границата

Те споделят, че стреляли от уплаха

0 429

Заловените 2-ма братя, които са заподозрени в убийството на българския полицай са разпитани и са дали показания. Единият от тях споделил, че е молил брат си да не го прави, като в последствие е легнал на земята и запушил ушите си.

Енгин Ергуван, който е обвинен в убийството е признал за стореното, като пред полицаите, че се е стрелял от уплаха. Брат му Мустафа е заявил пред разследващите, че се намирали на границата с цел да присвоят заблуден добитък, който преминал държавната граница.

В същият момент спряла полицейската кола, от която слезли полицай и войник. Униформените насочили фенера към оградата и единият от тях извикал „гоу, гоу“. В същото време чули зареждане на оръжие, твърдят 2-мата братя. Тогава помислили, че ще стрелят по тях и се уплашили. В това време Ергуван взел пушката от земята и започнал да стреля по посока на фенерите.

В същото време днес шефът на НСлС заяви, че версията за уплаха е изключена. Според него са действали напълно осъзнато като дори са влезли на българска територия в опит да убият и войника. Според него само ответната стрелба от военния е отблъснала нападателите, които избягали обратно на турска територия.

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 33 = 35