Мрежа

Проф. Костадин Ангелов разкри дали ще се върнат КПП-тата

0 429

Здравният министър отговори на въпроса дали ще се върнат КПП-тата

По време на посещението и в Бургас здравният министър проф. Костадин Ангелов отговори на важен въпрос. Той разкри дали ще се върнат отново КПП-та заради пандемията от коронавирус, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Флагман“.

Той категорично опроверга слуховете, че на бургаското пристанище е пристигнала пратка с 800 караулки с цел използването им при бъдещо затваряне на градовете тази есен.

Здравният министър заяви отново, че няма отново да се затварят градовете, както по-рано каза в Кюстендил. 

Проф. Ангелов обяви тези твърдения за абсолютна лъжа. Той коментира и разликата между броят на заболелите в областните градове по морето.

Според него първият фактор е свързан с разликата в спецификата на пристигащите в Бургас и Варна. Създадените противоепидемични мерки и координацията в двете области също са от значение.

Проф. Ангелов разкри и дали ще паднат задължителните PCR тестове за българските граждани, влизащи в Турция.

Той заяви, че вече има депозирано писмо в Министерството на здравеопазването от министъра на туризма Марияна Николова с молба за отмяна на тестовете.

Здравният министър каза, че в понеделник очаква да има повече яснота по този въпрос и добави, че България също е обещала отмяна на тестовете за турски граждани. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 75 − = 71