Мрежа

Продават на търг шлема и маската на Дарт Вейдър

0 0

Шлемът и маската, които носи Дарт Вейдър във филма “Империята отвръща на удара”, ще бъдат продадени на търг, пише АФП.

Те са сред малкото предмети, които актьора Дейвид Праус е носил на снимачната площадка, в ролята на известния злодей от Междузвездни войни Дарт Вейдър, предава БГНЕС.

Очакванията на експертите са шлемът да де продаде за сума между 250 и 450 хиляди долара, но е възможно в наддаването да бъде надхвърлен половин милион.

“Междузвездни войни винаги са били популярни, а сега повече от когато и да е било, след като поредицата се възроди.”, казва Зак Поугмилър от аукционната къща Профайлс ин хистъри.

Продажбата на шлема на ситския лорд ще е част от голяма проява, на която ще се продадат над 1000 предмета от известни филми, на обща стойност 10 милиона долара.

Търговете ще са в Лос Анджелис, като феновете на меморабилията ще могат да наддават за неща като роклята на Дороти от оригиналната екранизация на Магьосникът от Оз. Във филма от 1939 г. играе Джуди Гарланд, но роклята реално е носена от дубльорката й Барбара Кошей.

Смята се, че и тази частица от историята на Холивуд може да достигне цена от половин милион долара.

Даже по-скъп от това може да се окаже прототипа на луноход, който Джеймс Бонд успява да открадне от злодея Блофелд във филма от 1971 г. Диамантите са вечни.

Смята се, че бъгито, което Шон Конъри подкарва из пустинята, може да достигне цена от 600 000 долара.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.