Мрежа

Принц Уилям вече е милиардер

Богатството му се увеличи веднага след кончината на кралицата

0 1 071

Веднага, след като получи новата си титла принц на Уелс след кончината на кралица Елизабет Втора, принц Уилям стана милиардер, отбелязва изданието „Дейли Стар“.

Синът на новия крал вече притежава 128 хиляди акра, което е почти 52 хиляди хектара земя в Англия и Уелс.
Изданието посочва, че състоянието на принц Уилям, което допреди смъртта на кралицата възлизаше на стойност 34 млн. паунда (близо 40 млн. долара) вече е увеличено с още 1.1 млрд. паунда или 1.3 млн. долара.

Това се е случило, след като се е увенчал с новите титли и съответните земи към тях.
Според традицията на британската монархия, титлата принц на Уелс се носи от престолонаследника. След като Чарлз се възкачи на трона, той даде на сина си Уилям титлата принц на Уелс.

Освен това отбелязва, че Уилям ще приеме и шотландските титли, в това число и титлата херцог на Ротези, както и титлата херцог на Корнуол, която новият крал притежаваше повече от пет десетилетия.

Междувременно стана ясно, че брат му принц Хари е понесъл поредния тежък удар от кралската фамилия. Той е бил лишен от възможността да носи военна униформа по време на погребението на кралицата. Същата забрана е в сила и за друг неработещ член на кралската фамилия – принц Андрю.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 7