Мрежа

Президентът Диас-Канел покани Путин в Куба, той прие

0 322

Президентът на Русия Владимир Путин прие днес поканата на председателя на Държавния съвет на Куба Мигел Диас-Канел да посети карибската островна държава, предаде ТАСС.

На срещата в държавната резиденция „Ново Огарьово“ край Москва кубинският президент предаде на Путин „много топли поздрави от Раул Кастро“. Диас-Канел благодари за поканата да участва в тържествата догодина в руската столица „по повод 75-годишнината от Победата над фашизма“ и потвърди, че ще присъства на тях.

Путин каза, че Русия винаги се е отнасяла със симпатия към „независимата позиция на Куба и нейната суверенна политика“. Той отбеляза, че през 2018 г. двустранният стокообмен е нараснал с една трета и похвали Куба, че като цяло се справя с решаването на икономическите и социалните въпроси, въпреки „условията, в които се намира“.

Куба е проучила предложенията на Русия за съвместни проекти и е готова да пристъпи към детайлното им обсъждане, каза Мигел Диас-Канел на срещата си с руския премиер Дмитрий Медведев. По думите на кубинския лидер целта на настоящото му посещение в Русия е свързана с новите идеи и насоки за съвместна работа, изложени от Медведев по време на визитата му по-рано този месец в Куба.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 44 = 48