Мрежа

Пребита от българка английска вдовица 4 г. усеща болка от токчето й върху рамото си

0 429

Гергана Георгиева била обсебена от това, че режисьорът Майкъл Уинър не ѝ е оставил наследство

“Тя трябва да бъде върната в България, откъдето е дошла. Могат да отнемат британското ѝ гражданство, тъй като стореното от нея е ужасно”, казва Джералдин Уинър. 81-годишната вдовица на световноизвестния британски режисьор Майкъл Уинър даде интервю за в. “Дейли Мейл”, след като лондонски съд осъди на 9 г. и половина затвор нападналата я през 2015 г. българка.

Вдовицата призна, че още усеща болка в рамото си на мястото, където 48-годишната Гергана Георгиева я е натискала с токчето си.

Полицията успява да разплете извършеното престъпление едва през този юни тази година, след като открива в дома на българката откраднати от жилището на госпожа Уинър вещи. Намира и дрехите, с които е била по време на нападението. Георгиева признава за кражбата, но

твърди, че не

е причинила

нарочно

нараняванията

на вдовицата

Според съда обаче това не е вярно.

“Георгиева е развила чувство на омраза към Джералдин Уинър и няма да е преувеличено да се каже, че нейната ненавист се е превърнала в мания”, заяви съдията Питър Тестар.

Според разследването мотивите на Георгиева не са били чисто финансови и преди да нахлуе в дома на жертвата, много внимателно е проучвала нейния живот. Целта била да научи кои предмети са особено ценни за съпругата на бившия си любовник, за да може да ѝ ги отнеме. Ясно е, че Георгиева е обвинявала госпожа Уинър за това, че не е получила наследството, което е очаквала след смъртта на господин Уинър, и е решила да ѝ даде урок, допълни Тестар.

Българката се

надявала на

100 000 паунда,

след като режисьорът умира от заболяване на черния дроб през 2013 г. В завещанието му обаче няма предвидена сума за нея. Твърди се, че двамата са поддържали любовни отношения между 1999 и 2002 г., въпреки че Георгиева заявява, че връзката им не е консумирана. През този период обаче тя го придружавала често на луксозни пътувания и вечери. На някои от тях се запознала със звезди като певиците Мадона и Шърли Беси. Двамата са

присъствали и

на сватбата

на актьора

Роджър Мур

в Монте Карло

Според българката, когато ги видял заедно, музикантът Род Стюарт дори бил казал на Уинър да се държи за нея, тъй като режисьорът бил известен с многобройните си любовни авантюри.

Той явно не е взел под внимание този съвет, тъй като през 2011 г. се жени за бившата балерина Джералдин. Двамата се запознават през 1957 г. по време на кастинг за филм и още тогава имат кратка любовна авантюра. След няколко неуспешни бракове и връзки обаче отново се преоткриват. Приблизително по същия начин и Георгиева влиза в живота на Майкъл Уинър. През 1995 г. тя се явява на интервю за работа в неговия офис. Не я наема за служител, но пък стават приятели. По това време тя се представя с името Джорджина Христова.

Забременява

от друг мъж,

но отхвърля съвета на режисьора да направи аборт. Твърди, че той започнал да ѝ помага да отглежда сина си Райън. Плащал дори да ходи в частно училище. Веднъж обаче отказал да го вземат на почивка с тях и след този момент отношенията им приключили.

След смъртта на режисьора Георгиева дава няколко интервюта за британски вестници, в които казва, че времето, прекарано с него, било най-доброто в живота ѝ, защото я карал да се усмихва постоянно. Знаела, че той често променя завещанието си през последните години, като постоянно вади и добавя в него някоя от бившите си любовници. Затова не очаквала да получи нищо.

Явно обаче не е било така, тъй като в една октомврийска вечер

през 2015 г.

влиза в

оценявания за

4 млн. паунда

луксозен мезонет

на Джералдин

Уинър. Облечена е добре, с палто и високи токчета, така че охраната на сградата без проблем я пуска. По това време вдовицата е вече с пижама и се готви за сън.

Георгиева я издебва, когато излиза да хвърли боклука, и я набутва обратно в жилището. Там я поваля на пода, запушва устата ѝ и я завързва.

Първоначално Джералдин не разбира какво говори, тъй като по думите ѝ имала ужасен акцент. След това схваща, че ѝ казва, че е пратена от нейните двама сина, за да я убие, и решава, че става дума за някаква голяма грешка. Когато чува охраната да минава зад външната врата,

се опитва да вика,

но Георгиева

започва да я

удря с чайник

по главата

и да я натиска с токче в рамото.

Охранителни камери са запечатали, че Георгиева е прекарала в жилището на Уинър около 5 часа и го е напуснала в един след поунощ.

Задигнала е бижута, вещи и картини за около 300 000 паунда. Вдовицата е оставена с няколко дълбоки рани на главата, счупен пръст и ребро. В продължение на 9 месеца се е подлагала на терапии, за да се възстанови от ужасното нападение. Направени са ѝ 30 шева на главата.

“Трябваше да посещавам психиатър заради стреса. Дори и сега понякога се плаша, че някой може да влезе, и затварям вратата на своята спалня”, каза 81-годишната жена.

По думите ѝ тя въобще не подозирала за очакванията на Георгиева за наследство, тъй като тя не била сред бившите приятелки на съпруга ѝ, с които той поддържал отношения и си разменяли гостувания. Знаела, че е

помогнал на

Георгиева да

получи британско

гражданство

през 1999 г.

и се отнасял към нея милосърдно, тъй като била самотна майка и работела като личен треньор.

“Аз не знаех, че според нея аз лично съм отговорна за мизерния ѝ живот. Никога не съм я виждала и дори не знам коя е, но вече знам, че е опасна и трябва да бъде затворена за дълго време в затвора”, казва Джералдин.

Георгиева обаче твърди,че са се засичали в ресторант през 2001 г., и я нарича

вещица, която

чрез вуду кули

е въздействала

на режисьора

през последните години от живота му.

Докато е жив, Майкъл Уинър се хвали, че богатството му се оценява на 75 млн. паунда. Живеел е в къща в Западен Лондон с 47 стаи и собствен киносалон. Притежавал и впечатляваща колекция от бентлита и ролс-ройси. Наемал е хеликоптери за разходка на любимите си жени и традиционната му ваканция в Барбадос всяка година е струвала около 90 000 паунда.

Голяма част от богатството си обаче е похарчил за къщи на любовниците си, сред които има актриси и бивша секретарка. Затова, когато умира, банковите му сметки са замразени след часове и вдовицата през първата зима дори не успява да плаща тока на луксозния им дом.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 67 − = 60