Мрежа

ПП с нов опит за извиване на ръцете

Нинова обаче определи преговорите като успешни

0 964

ПП направи опит да извие ръцете на БСП по време на преговорите за съставяне на кабинет.

Броени часове, след като партията на Корнелия Нинова получи третия проучвателен мандат, тя заяви пред медиите, че е твърде рано да се говори за структури и министерски състав, допълвайки, че това може да се случи едва след като съберат мнозинство.

Тя е категорична, че е от особена важност да съберат мнозинство, което да ги подкрепи, тоест се нуждаят от заветните 121 гласа.
Едва след това вече ще могат да помислят кой кое министерство да заеме и кой ще е новият премиер на страната.

От думите на Корнелия Нинова става ясно, че преговорите с ПП са минали успешно. Тя не скри, че от ПП са се опитали да им извият ръцете с настояването Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Лидерът на левицата обаче е категорична, че първо трябва да бъде приет законът и едва след това да се мисли кой ще заеме поста.
Поради тази причина възнамерява да изчакат приемането му и се закани, че няма да бързат със срокове в предоставения им мандат.

В едно обаче е категорична – ако успеят със съставянето на кабинет, ще направят всичко по силите си за възстановяване на отношенията с Русия. Освен това ще потърсят диалог с всички възможни доставчици на газ, в това число и „Газпром“.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 3 =