Мрежа

Потвърдено! Русия пуснала над Украйна бомба, поразяваща белия дроб

0 1

Русия е пуснала вакуумна бомба над Украйна, узна Мрежа.

Министерството на отбраната на Великобритания официално съобщи, че от Москва са признали, че руските войски са използвали т.нар. термобарично оръжие, което уврежда сериозно белия дроб. Това оръжие е познато още и като вакуумна боомба.

Новината е съобщена за първи път от вестник „Украинска правда“. В него се твърди, че сержант Сергей Губарев – артилерист от армията на Русия, е заявил пред държавната телевизия на Русия Звезда – управлявана от Министерството им на отбраната, че е използвал това оръжие.

По думите на руснака, бомбата е била пусната преди няколко дена – на 4 март, в района на Чернигов. Градът е подложен на артилерийски обстрел и тежки бомбардировки и се намира на 100-на километра от столицата Киев.

Чернигов стана част от черната хроника на войната, след като стана ясно, че 47 цивилни са загинали заради бойните действия, докато чакат на опашка за хляб.

 Въпросните вакуумни бомби са изключително опасни, тъй като произвеждат два взрива. Те произвеждат много висока температура, а първият взрив се задейства още във въздуха, на определена височина.

Това освобождава в атмосферата фин прах или летлива течност, които се смесват с кислорода от въздуха и хората ги вдишват. След като облакът от това вещество стане достатъчно голям, се задейства и втори взрив, който причинява още по-мощна експлозия.

Източник: Bg-voice.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.