Мрежа

Потресаващи разкрития: Гробарят от Банкя заравял мъртвите един върху друг

0 964

Потресаващи разкрития за гробаря от Банкя, узна Мрежа.

Мъжът, привлечен като обвиняем по схемата с незаконните гробове, е заравял мъртъвците буквално един върху друг. Камелия Димитрова, кметски наместник на село Клисура, сподели, че гробарят е използвал съществуващи гробове, където отгоре, набързо, е заравял покойниците, които е трябвало да кремира.

„В събота е имало погребение на нашите гробища. Преди да се започне всичко гробокопачите, които са подготвяли стар наследствен гроб, са видели встрани, че има кости. За да не уплашат близките на покойника, са хвърлили 2-3 лопати отгоре. След това жената на свещеника ми се обади и ми каза какво са видели. Веднага подадох сигнал. Личеше си, че гробовете са набързо направени и телата са заровени наплитко. Районът е изолиран и затова никой не е разбрал за случилото се. От местните знам, че задържаният погребален агент е некоректен”, разказа тя.

51-годишният мъж не се признава за виновен, макар първоначално да е разказал, че има и още заровени тела, освен откритите седем. В един момент обаче той се отметнал от думите си и започнал да твърди, че е станала грешка.

Откритите масови гробове се намират навътре в гробището, явно гробарят се е надявал по този начин да успее да прикрие гнусното си деяние.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 2 =