Мрежа

Пьотр Нестеров е двоен шампион на турнир от ITF в Скопие

0 215

Победният ход и страхотното представяне на Пьотр Нестеров продължават, след като талантливият ни тенисист спечели втори пореден турнир от четвърта категория на ITF в Скопие(Македония). Той стана шампион на сингъл и на двойки в тандем с Диан Недев от (“ТК Виа тенис Стар”-София).

Миналата седмица нашето момче спечели турнир от пета категория на ITF отново в македонската столица на сингъл и стана вицешампион на двойки с парньора си Диан Недев.

Общо за двата турнира на сингъл възпитаникът на “ТК Черно море-Елит Варна” загуби само четири сета от десет изиграни мача.

Миналият месец Пьотр се завърна от европейското лично първенство до 16 годишна възраст, което се проведе в руската столица Москва, с две пети места на сингъл и на двойки, като бе на две точки от класиране на полуфинал поединично!

В началото на този месец националният отбор на България до 16-годишна възраст с капитан Кристиян Илиев се класираха на първо място в А квалификационна европейска група (Румъния), след като победиха отборите на Швеция, зимния европейски шампион Русия и Гърция и се класираха за финалите сред осемте най-добри отбора на Европа, които се проведоха във Франция. Българите спечелиха седмото място след драматична загуба от Испания.

В началото на тази седмица Пьотр ще участва на турнир от втора категория на ITF в Панчево (Сърбия).

„Пожелаваме още по-големи постижения на Пьотр Нестеров и неговия дългогодишен треньор Кристиян Илиев! „Благодарности за подкрепата на Българска федерация тенис, министерство на младежта и спорта, минерална вода Банкя и Софтелектроник“, обявиха от ръководството на ТК “Черно море -Елит”.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + = 12