Мрежа

Политик от Плевен влиза за 4 години в затвора за гавра с рибар

0 429

Бившият общински съветник от Плевен Методи Петков влиза в затвора за 4 г. заради побой и изнудване на човек, ловил риба в язовира му до село Каменец, съобщиха от Върховния касационен съд. Петков беше кандидат за депутат от ДПС и дългогодишен парламентарен сътрудник на Митхат Метин с пропуск за Народното събрание.

На 25 юли 2016 г. Даниел Дереков и двама негови приятели решили да ловят риба на изоставен водоем до село Каменец. Разпънали такъмите, но за няколко часа хванали само 2 таранки. Светили си с фенерче и то привлякло вниманието на пазача. Той се свързал с началника си, който информирал общинския съветник и бизнесмен Методи Петков. Даниел Дереков и приятелите му не подозирали, че язовирът е стопанисван от фирма на подставено лице на Методи Петков, известен с криминалните си прояви в цяла Плевенска област. Петков наредил на няколко от доверените си хора да тръгват към мястото и да заловят нарушителите. Самият той се метнал на джипа си и също се отправил към с. Каменец. Когато пристигнал, взел бухалка от джипа и тръгнал към Даниел и приятелите му.

“Върви ли риболовщш”, казал Петков и хванал Даниел. Другите двама рибари успели да се измъкнат навреме – скочили в тръстиката на брега и се притаили в тъмнината. Останали там с часове, за да не станат жертва на разбеснелите се роми. Дереков също побягнал, но го настигнали. Пребили го с бухалки, като най-активен бил общинският съветник. Жертвата паднала в несвяст в язовира, но Петков го измъкнал. После пак започнал да го бие, да го псува и се заканвал, че ще го изнасили. Даниел Дереков опитвал да се защити с ръце, плачел от болка, но Петков и хората му продължили да го бият. Накрая общинският съветник взел една от уловените риби и заповядал на Даниел да я изяде жива. В началото мъжът отказвал, но накрая се подчинил и го направил под канонада от заплахи с нов побой. След това Методи завел пострадалия до колата му, взел чантичката с документите, извадил 200 лв. и ги сложил в джоба си. Политикът казал на Даниел, че му дължи 15 хил. лв. глоба за това, че е ловил риба на негова територия. Дори снимал личната карта на мъжа с мобилния си телефон, за да има данните му. После го пуснал да си ходи.

Гаврата продължила почти 1 час. Даниел не успял да подкара колата си. Докато го биели и го карали да яде живата риба, му срязали гумите. Тръгнал пеш в тъмното. Пристигнал в районното полицейско упарвление в Пордим сутринта и пуснал жалба. Казал, че приятелите му са се скрили в тръстиката при нападението и не знае нищо за тях. Полицаите ги открили при огледа. След това Дереков е настанен в болница, а Петков е арестуван.

През 2017 г. правомощията му като общински съветник са прекратени. Арестуван е много пъти за различни престъпления. Той вече е осъждан за източване на ДДС. Подсъдим е и по друго дело в Специализирания наказателен съд – за изнудване на земеделец заедно с депутата Димитър Аврамов. Бившият общински съветник е бил посредник за подкуп, който Светослав Илчовски е трябвало да даде на Аврамов, за да му помогне с връзките си в службата по земеделие в Монтана.

Дълги години Методи Петков беше в конфликт с друг плевенски криминален герой – Камен Балбузанов-Куката. Петков беше арестуван и с взрив, който е щял да бъде заложен под кола на Балбузанов. Петков вече е осъждан за кражба на ДДС и наркотици.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 41 = 47