Мрежа

Полиция остава във „Филиповци“, докато не се успокои обстановката

0 108

Засиленото полицейско присъствие ще остане докато не се успокои ситуацията там. Знаете, идват празници, може някой да реши да пречи на другите с празнуването си. Това коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов за масовият бой във „Филиповци“ тази нощ.

Поредната битова история. За съжаление, това става често. Благодаря на колегите, че бързо са се намесили, за да предотвратят ситуацията, защото е много опасно. Към момента имаме 8 задържани. Мисля, че 4-5 от тях са останали за лечение. Един от тях е с опасност за живота – черепно-мозъчна травма. От друга страна има арестувани седем човека, чиято съпричасност в момента се проверява. Засиленото полицейско присъствие ще остане докато не се успокои ситуацията там. Няма пострадал полицай. Колегите са действали професионално, категоричен бе той.

На въпрос какви сигнали е получил от медицинските сестри за нарушение в болниците на срещата им по-рано днес, Младенов отговори: МВР спазва един основен принцип, а именно да пазим самоличността и съдържанието на сигналите, които получаваме. Срещата произтече от тази при премиера. Разпоредил съм действия на главния секретар. Готови сме при постъпване на конкретни данни и сигнали да реагираме. Няма как да ви кажа в кои болници са започнати проверки.

Пред депутати в Народното събрание на въпрос от зам.-шефа на парламента Кристиан Вигенин известно ли е местонахождението на братя Галеви, Маринов обясни, че не може да даде такава информация. Обясни само, че са обработвани сигнали и когато са се отнасяли за България, са ги проверявали българските служби, а за чужбина – в колаборация с чуждите.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 12 − = 4