Мрежа

Подготвят ли руски генерали ядрен удар зад гърба на Путин?

Подобна новина споделилиха американски военни пред известна медия

0 2 462

Американски военни източници са споделили пред  медия, че са попаднали на разговор между висши руски военни, които обсъждали как и кога може да се приложи тактическо ядрено оръжие в Украйна.

Новината е предизвикала притеснения сред политици и военни, което накарало службите да започнат следят още по-внимателно ситуацията между Русия и Украйна.

Според анонимните източници, които са попаднали на разговора президентът на Руската федерация Владимир Путин не е участвал в тях.

Засеченият разговор между висшите руски военни притеснило сериозно администрацията на президента на САЩ Джо Байдън.

За щастие източниците на притеснителния разговор са заявили, че все още няма никакво доказателство, че ще бъде задействан подобен план.

Експерти във военното дело твърдят, че употребата на ядрени тактически  оръжия би променило сериозно международната ситуация и ще положи други основи за водене на войни. Ядрено оръжие не е използвано от повече от 70 години, допълват те. Въпреки, че се смята, че те са с по-малък капацитет и мощ, дори и малко такова може да отнеме живота на хиляди хора и да направи цели области необитаеми.

От президентската администрация на Байдън отказват да опишат техните действия, които назовават единствено със „значителен отговор от световната общност“.

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 76 − 73 =