Мрежа

Подадоха жалба срещу Фон дер Лайен заради изтрити данни от телефона й

0 0

Германски депутат съобщи днес пред ДПА, че е подал жалба заради изтрити данни от мобилен телефон, използван от бившия германски министър на отбраната, а сега председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Тобиас Линднер, парламентарист от Зелените, заяви, че жалбата се отнася до съмнения за унищожаване на документи.

Говорител на прокуратурата заяви днес, че засега не знае нищо за получаването на жалба.

За изтриването на данните от мобилния телефон се разбра по време на заседание при закрити врата на парламентарна комисия, разследваща предполагаеми нередности при назначаването на външни Ай Ти-експерти от министерството на отбраната, по времето когато Фон дер Лайен е заемала поста министър, припомня БТА.

Мобилният телефон е трябвало да бъде проверен в хода на разследването.

Линднер, член на разследващата комисия, заяви, че заличаването на данните от телефона е равносилно на унищожаване на доказателства.

Министерството на отбраната заяви, че данните от телефона са били изтрити във връзка с „инцидент със сигурността“, а Фон дер Лайен е получила нов мобилен телефон.

През януари в резултат на голяма кражба на данни в Германия, на страница в Туитър бяха публикувани личните данни на стотици публични личности, включително художници, медийни водещи, канцлера Ангела Меркел и тогавашния министър на отбраната.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 92 − = 89