Мрежа

Починал следовател не се е подписвал за Гешев, съвпадение на имена е

0 0

Починалият следовател Йордан Костадинов не се е подписал под положително становище на двете специализирани прокуратури за номинирания за главен прокурор Иван Гешев. Това съобщи пред „24 часа“ шефът на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек.

Няколко информационни сайта гръмнаха с „новината“, че „40 дни след смъртта на следователя Йордан Костадинов името му „саморъчно“ цъфва в списък на подкрепящи кандидатурата на Иван Гешев“.

Действително в становището на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура от 25 юли т.г. до Висшия съдебен съвет (ВСС) фигурира името Йордан Костадинов, установи проверка „24 часа“. Това е служител на Специализираната прокуратура, става дума за съвпадение на имена е, обясни още Франтишек. 

Фалшивата новина събра последователи във фейсбук, основно я споделиха подсъдими и противници на Гешев срещу номинацията му за главен прокурор. 

Преди дни от двете спецпрокуратури излязоха със становище за публикация в “Медиапул” под заглавие “Прокуратурата вече хвърля в ареста за драскане върху некролог”. Става дума за задържан 49-годишен рецидивист, осквернил некролога на следователя Йордан Костадинов. Статията на “Медиапул” обясняваше, че преди 6 г., когато ВСС осъмнал с разлепени некролози на вече покойния кадровик Камен Ситнилски, прокуратурата не образувала дело. В нея пишеше още и че през м.г. обвинението не реагирало за разлепени некролози на софийската адвокатка Ирен Савова. “Изключително грозно е да се използва паметта на колегата Йордан Костадинов, за когото се гордеем, че бе част от колектива на Специализираната прокуратура, само и единствено за да бъде компрометирана прокуратурата”, казваха от “Черковна” 90. И добавиха, че почитта към мъртвите не трябва да е предмет дори на журналистическа ирония.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 75 = 85