Мрежа

Пламен Бобоков на свобода срещу 1 милион лева!

0 857

След няколко часа разпит бизнесменът Пламен Бобоков бе пуснат от Спецпрокуратурата, предаде репортер на Novini.bg

Първоначално разследваният бизнесмен бе върнат в съда заради проблем с гаранцията му. В крайна сметка обаче Специализираният съд постанови, че тя е внесена навреме.

Разследването срещу Пламен Бобоков и брат му Атанас е за организирана престъпна група, свързана с незаконно внасяне на отпадъци.

Днес стана ясно, че името на Пламен Бобоков е замесен и за връзки с висши държавни лица. По време на гледане на мярката за неотклонение на бизнесмена стана ясно, че той е имал комуникация със секретаря на президента Румен Радев – Пламен Узунов. В залата се спомена и името на Радев като предполагаемо лице, с което Бобоков е коментирал изпращането на посланик в Либерия.

От „Дондуков“ 2 коментираха лаконично, че президентството не е разследващ орган. Самият Бобоков обаче призна, че с Узунов са приятели.

Иначе покрай аферата с италиански боклук бе задържан и зам.-министъра на екологията Красимир Живков. Смята се, че той стои зад самата схема за отпадъците. Част от тях е трябвало да се депонират на голяма дълбочина под земята. Останалите – изгарят. Това обаче не се е правило и така се стига до момента, в който на няколко места у нас се образуват незаконни сметища.

Източник: https:novini.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 86 − 81 =