Мрежа

Пенчо Милков: Русе трябва да показва, че има производства от мащаба на „Авко“

0 215

Кандидатът за кмет обсъди важни теми от дейността на фирмата –производител в Русе

На среща с представители на фирма Авко в Русе кандидатът за кмет от коалиция “БСП за България” Пенчо Милков, се запозна с производствената линия на предприятието, което функционира вече 30 години и изнася продукцията си от инженерни материали за 39 държави на четири континента, утвърждавайки марката в Латинска Америка, Азия , Европа и Русия. А 40% от производството е предназначено за вътрешния пазар. В базата на фирмата в Русе работят около 50 човека, а в тази в Севлиево – още 10 души.

Изпълнителният директор на фирма “Авко” сподели пред Милков, че основен проблем на дружеството е намирането на подходяща работна ръка. Работниците, които в момента обслужват технологичния процес не са високо квалифицирани, но за сметка на това от тях се очаква да бъдат високоотговорни хора. Средната работна заплата във фирмата е 1900 лв. Въпреки това производствения капацитет на работниците е слаб. Според изпълнителния директор те произвеждат на половината на това, което изработва един германски работник. Липсва трудова дисциплина и желание за работа. За жалост тези, които търсят възможност за реализация в дружеството, се оказват катастрофално неграмотни.

Изпълнителния директор изтъкна, че “Авко” е седма в света по използването на технологията “експандирани тефлони” – изкуствени материи, изкуствени артерии, които се прилагат само за промишлеността. От своя страна Пенчо Милков заяви, че Русе трябва да показва, че има производства от такъв мащаб и да се страрае да привлича сериозни фирми, като “Язаки”.

Друг тревожен факт, който създава препятсвие пред гладкото протичане на работния процес във фирма “Авко”, е трнаспортната схема на общината, коментира директорът. На този етап работниците пътуват до базата на предприятието с такси, което се заплаща от фирмата. Липсва интегриран градски транспорт, който да удовлетвори нуждите на служителите. “Напълно възможно е да се подсигурят общински автобуси, които да извозват служителите до работните им места”, коментира Милков. “Може да се осъществи, защото други общини го правят”, заяви той. И сподели, че в неговата управленска програма се предвижда транспортът да бъде общински.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 4 = 5