Мрежа

Паси: Визитата на Борисов в САЩ е в отговор на покупката на F-16

0 1

Визитата на Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по Би Ти Ви председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси. Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Според Паси, чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA. Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед старирането на 5G мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество с Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

При достатъчно въображение, може да се поиска САЩ да купят остров и АЕЦ Белене, което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

Соломон Паси заяви, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си, както и че не е нещо нетипично свободното отношение на премиера Борисов към нея, тъй като и америкаците имат лидер, който е с нестандартно отношение.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 6 + 3 =