Мрежа

ОУ „Любен Каравелов“ в Несебър вече иновативно с дигитална математика

0 0

От началото на учебната 2019/2020 година несебърското училище ОУ „Любен Каравелов“ вече ще е едно от 395-те иновативни училища в страната. Новият му статут стана възможен след решение на педагогическия съвет и становище на обществения съвет в училището и одобрението им от МОН за въвеждане на IT обучение „Дигитална математика“. С новите паралелки се цели провокиране на вродените у всяко дете любознателност и желание за вписване в обществото, повишаване на интереса на учениците и родителите към учебния процес, подобряване на дигиталните компетентности и умения за критично мислене, което е от жизнено важно значение за всеки съвременен младеж.

Планирани са пет иновативни паралелки в първи клас, в които ще се обучават 105 деца в продължение на 4 години.

Обучението ще се извършва чрез иновативно съдържание, включващо образователни интерактивни игри по математическо моделиране, които умело въвеждат децата в материята.

В СУ „Любен Каравелов“ – Несебър е създадена съвременна позитивна учебна среда. Класните стаи са обновени и модерно оборудвани. Учебният процес е обезпечен с висококвалифицирани учители, които се стремят да привлекат и родителите като активни партньори в училищния живот.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 38 + = 45