Мрежа

Открит е обновеният градски стадион „Загорец“ в Нова Загора

0 0

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев официално откри обновената централна трибуна на градския стадион „Загорец“.

Реконструкцията му включва изграждането на нова покрита трибуна, съблекални, треньорски помещения, лекарски кабинет и административна част.

„Обновяването на стадиона е част от целенасочената политика, която водим през цялото ни управление за подкрепа на масовия спорт, за създаване на благоприятна среда за развитие и изграждане на елитни спортисти. Време беше да зарадваме феновете на футбола и целия ни отбор, който заслужава адмирации за това, че през последните години държи първенството във В група. Представянето му показва, че е достоен съперник, включително и на отбори от „А“ и „Б“ футболни групи. Поетапно през следващите четири години планираме обновяването и на другите трибуни, с което новозагорските запалянковци ще могат да наблюдават любимия си отбор в много по-добри условия. Базата ще стане привлекателна за тренировъчни лагери и на други отбори от страната“, каза кметът Николай Грозев, преди да пререже лентата.

На официалното откриване присъстваха ветерани на ФК „Загорец“, които имаха възможност първи да разгледат съоръжението и да пожелаят успех на младите си колеги във футболната среща, започнала минути по-късно.

Мачът между ФК“Загорец“ и ФК“Несебър“ беше наблюдаван от новите трибуни от стотици новозагорски фенове, които получиха шалчета на любимия си отбор – подарък от кмета на Нова Загора по случай събитието. За да подкрепят отбора, сред публиката бяха Николай Грозев, народният представител Галя Захариева и цялото общинско ръководство.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 56 − = 52