Мрежа

Отказаха помощи за отопление на 490 пловдивчани

0 1

490 отказа за предоставяне на помощи за отопление издаде „Социално подпомагане“ в Пловдив. В повечето случаи причината е, че доходът на кандидатите надвишава допустимия.

Други пък не отговарят на условието да не са извършили продажба в последните 5 г. на стойност над 3800 лв. или прехвърляне на имоти. Отрязани са й безработни, нерегистрирани на борсата. На някои се водят фирми, заради което също нямат право на помощта.

„Този сезон тя е 465, 90 лв., докато миналия беше 374, 15 лева. До момента 5080 души са подали заявления. Срокът изтича в края на октомври“, заяви шефът на социалните под тепетата Надя Танева. По думите й болшинството от хората са посочили, че ще се греят с електричество. При това положение сумата им се изплаща накуп месец след като са внесли молбата си и е издадена заповед за отпускане на сумата. Намаляват желаещите за твърдо гориво в натура, нито един не е декларирал, че ще се отоплява с парно. Социалните ще правят проверка по адреси на получилите дърва или въглища, а от енергодружеството ще искат справка дали подпомаганите си плащат сметките. Ако помощта не е била използвана по предназначение, се връща, а лицето се лишава от възможността да кандидатства за нея следващата година.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 81 = 87