Мрежа

Отговорът на Русия: Гонят 14 български дипломати

Това е продължението на изгонените 70 служители на руското посолство

0 857

Външното министерство на Руската федерация обяви, че е взето решение да бъдат изгонени 14 български дипломата. Странното е, че скоро Кирил Петков обяви, че България разполага едва с 12 дипломата в Русия. Разминаването в бройките може да означава няколко неща – или на бившият премиер му е неточна информацията или Москва гони освен дипломати и техни близки и служители на посолството.


Към момента има вероятност наш официален представител там да остане единствено Атанас Кръстин. Именно той е бил поканен от външния министър на Русия Сергей Лавров, който лично му е връчил нотата. Тя обхваща представителите ни три града: Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург.

Действието е в отговор на безпрецедентното изгонване на 70 служителя на руското посолство от София. От там поясняват, че то тези реципрочни стъпки са в следствие от действията на българското правителство начело с Кирил Петков.

 

От ведомството на Мария Захарова заявяват, че са убедени, че тези неприятелски стъпки от страна на България към Русия нямат връзка с българския народ, а са следствие само на зависимостта на властта в България към запада.

Но също така допълват и, че с действията си управляващите в България нанасят големи щети традиционните добри взаиомоотношения между народите.

 

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 62 = 63