Мрежа

От хотелиерския бизнес са пред бунт

Те се чувстват излъгани от държавата и си чакат обещаните пари

0 964

Хотелиери от южното Черноморие подкрепени от украински бежанци излязоха на гражданско неподчинение и блокираха ключово кръстовище в Равда. Те настояват да си получат обещаните пари от държавата, които са по програма за хуманитарна помощ на хора, търсещи закрила в България.
Около двеста собственици и работещи в хотелския бизнес предприеха блокадата, тъй като не са получили парите за няколко месеца, дори от март. Един от протестиращите съобщи, че има да взима над половин милион лева вече.

Блокадата започна сутринта и причини голяма колона в двете посоки и задръстване.

Представителите на бизнеса бяха подкрепени от украинските бежанци, настанени там, като последните бяха подготвили плакати, с които настояват държавата да ги остави там и поискаха да бъде помогнато на туристическия сектор.
Собственик на хотел каза, че е унизително да са принудени да се молят за техните си пари, той заяви, че до скоро е имал над 700 човека бежанци, а в момента са намалени до 400, тъй като е предоставил услугата и на туристи.
Те изразиха опасения дали изобщо някога ще си получат парите и също така са притеснени, че именно в разгара на сезона може да им бъде спрян токът.

Напрежението се случва на фона на тежка политическа криза, а и здравна такава в лицето на Ковид, който настъпва.

Източник: trud.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 5 = 3