Мрежа

Оставиха в ареста гладен хулиган, вилнял в заведение в Търново и блъскал полицаи

0 215

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново е наложена мярка за неотклонение задържане под стража на П. П. за хулиганство, съобщиха от Апелативната прокуратура. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 26.10.2019 г. в гр. Велико Търново извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – влязъл през служебния вход в заведение за хранене, в частта за персонала, като крещял, ругал и показвал неприлични жестове, влязъл зад щанда като стреснал и притеснил служителите, прередил всички клиенти, за да поръчва арогантно, отказвал да напусне заведението и настоявал да му осигурят тоалетна.

След сигнал с паник бутон от персонала на заведението, отказал на служител на охранителна фирма да напусне търговския обект, като се наложило охранителя да го изведе принудително. На тротоара пред заведението крещял, обиждал и се заканвал на служителите на охранителната фирма, извадил нож от раницата си, буйствал докато го отвеждали на отсрещния тротоар и се опитвал да се освободи от охранителите, крещейки „Остави ме, ще те пребия, ще те убия, ще те намеря”, „Какъв си ти да ми кажеш да си ходя, ще отида да си взема хамбургера”. След пристигане на място на служители в РУ – Велико Търново започнал да крещи, ругае, обижда и се заканва и на полицейските служители, започнал да ги блъска с думите „Оставете ме да си ходя, никакви обяснения няма да ви давам. Като си имате работа, си я вършете! Аз отивам да ям!”; обиждал и се заканвал на полицаите и след поставяне на белезници на място, както и след отвеждането му в сградата на РУ – Велико Търново.  Деянието е извършил повторно – след като бил осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление – престъпление по чл. 325, ал. 4, вр. ал. 1 вр. чл. 28 от НК, уточняват от прокуратурата.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност П.П. да се укрие или да извърши престъпление, поради което е уважено искането на прокуратура и на лицето е взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 5 =