Мрежа

Осъдиха на по две години строг затвор крадци, задигнали вещи за близо 12 бона от склад във Велико Търново

0 429

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха на по две години лишаване от свобода при строг режим двама за извършена кражба, в условията на опасен рецидив, съобщиха от държавното обвинение.

С.М. и А.Д. са признати за виновни, че на 08/09.06.2017 г.  от складово помещение на две дружества във Велико Търново откраднали бронзови втулки на стойност 11 900 лв. Те проникнали в склада чрез огъване на метална решетка на прозорец  и счупване на стъклото като деактивирали датчика на локалната охранителна система. Използвайки особена ловкост, предвид височината на прозореца и теглото на вещите, отнели бронзова втулка с тегло от 100 килограма, на стойност 10 100 лева и 2 комплекта бронзови втулки с тегло от по 24 килограма всяка, на обща стойност 1 800 лева, като кражбата представлява опасен рецидив – престъпление чл. 196, вр. чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 29 от НК.

Обвиняемите са осъждани многократно за престъпления от общ характер, предимно за кражби, извършени в условията на опасен рецидив. Двамата извършители са с взета мярка за неотклонение задържане под стража и са в Затвора – Ловеч.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 56 = 63