Мрежа

Опасност: Руска ядрена подводница излиза на изпитание с ядрено оръжие

Командването на НАТО предупреждава съюзниците си относно мобилизацията на руските сили

0 1 392

Изненадващ ход на Русия – изкара ядрената подводница К-329 Белгород в Арктика, въоръжена с ядрено оръжие за изпитания. Разузнаването на НАТО предполага, че задачата на бойната машина е да проведе учения с ядрено оръжие във връзка с напрегнатата ситуация между световните сили.

Според Алианса, подводницата е въоръжена с торпедо, което може да измине повече от 10 хиляди километра под водата. Според американското разузнаване, подводницата вече я няма в базата по местоположение. Според тях ученията с опасното оръжие ще се проведат в района на Карско море.

Северноатлантическият пакт изрази мнение, че това учение ги принуждава да преразгледат тяхната реакция и планиране на морските си сили в района и по света.

Наблюдаваната подводница е концептуална в руската армия и се разработва усилено от Руската федерация във връзка с напрегнатата ситуация с НАТО и САЩ. Военни анализатори коментират, че руския флот не разполага с големи самолетоносачи или крайцери, но набляга на коварните подводници, като разработва нови и модернизират съществуващите такива.

Според официалната информация, подводницата К-329 Белгород е най-дългата подводна лодка в целия свят и тя е на въоръжение едва от 8-ми юли тази година. Дължината й достига 184 метра, а ширната е 15 метра и може да остане под водата за 4 месеца без изобщо да излиза на повърхността.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 17 − 12 =