Мрежа

Огнен ад в столицата: Умишлен пожар в жилищен блок, има бедстващ човек

Огнената стихия в квартал Младост и е от днес следобед

0 750

Гори апартамент в столичния квартал Младост, като огънят е обхванал и два автомобила до него. Запален е последният етаж на блока, като свидетели твърдят, че има човек на терасата, който е в капан.
На място веднага пристигнали представители на пожарната, които се захванали с овладяването на пожара. По последна информация те успели да евакуират заклещения в капан човек, той е без опасност за живота и е отведен веднага в близка болница за преглед, тъй като е бил пострадал.
В същото време от полицията съобщиха, че са задържали мъж, който е предизвикал пожара в жилището си, както и 2-та автомобила. Предполага се, че мотивът за постъпката му е, че е останал без работа днес. Той е работил в ИТ сферата в София.
От пожарната установили, че огънят е умишлен и е предизвикан малко преди 18:00 часа днес. Към момента продължават следствените действия и се установява какво с какво са подпалени жилището и автомобилите. Евакуираните жители очакват да им бъде позволено да се върнат по домовете си.
Прокуратурата наблюдава случая и се очаква скоро да се разбере какво обвинение ще бъде повдигнато на подпалвача. Вероятно ще му бъде назначена и психологическа експертиза.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 24 − 20 =