Мрежа

Огнен ад изправи на нокти Слънчев бряг

Силните пориви на вятъра затрудняват допълнително потушаването на огнената стихия

0 1 071

Огромен пожар изправи на нокти Слънчев бряг.

Гората под Ханска шатра е била обхваната от огнената стихия като пожарът се е разраснал в посока Кошарица.

Заради огнената стихия е затворен пътя за Варна и движението се отбива през Дюлинския проход.

Екипи на пожарната от Бургас и Поморие са на мястото и се борят с огнената стихия повече от два часа. Специалистите разкриват, че пожарът е тръгнал от сухи храсти и треви. Силният вятър в съчетание с високите температури са допринесли за разрастването му.

Огнената стихия е обхванала целия склон и дори е успяла да се прехвърли от другата страна на главния път към с. Кошарица. Общо 19 огнеборци с пет противопожарни коли се опитват да потушат пожара. Доброволци подпомагат дейността по овладяването му.

От ОДМВР-Бургас отбелязват, че потушаването на огнената стихия е допълнително затруднено от пресечения терен в съчетание със силните пориви на вятъра. Най-лошото е, че те дори не са в една посока. В района са се образували огромни задръствания и в двете посоки.

Заради горския пожар е временно ограничено движението при 202 километър на път I-9 Бургас – Варна в участъка Слънчев бряг – Обзор /проход „Приморски“/.
От АПИ съобщават, че маршрутът за автомобили до 3,5 т е по път III-906 /Дюлински проход/. Обходният маршрут за тежкотоварните автомобили е: Провадия –Руен – Каблешково.
Източник: flagman.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 4 =