Мрежа

Официално! Ето ги антикризисните мерки на правителството

0 215

Правителството обяви антикризисните си мерки, видя Мрежа.

На извънреден брифинг министър-председателят Кирил Петков обяви какви са решенията за подпомагане на българите, взети по време на съвета на коалицията, който се случи вчера. В тях са заложени нулева ДДС ставка за хляба, увеличаване на пенсиите, увеличаване на данъчните облекчения за семействата с деца, както и вече споменатата отстъпка с 25 стотинки на литър горива. Като последното ще се отнася само за личните автомобили, само за обикновен бензин и дизел и само до 50 литра на месец.

Макар на пръв поглед да звучат добре, мерките не успяха да успокоят страстите в държавата. Превозвачите, които протестират днес, обявиха, че не са доволни от предложеното и ще продължат да настояват исканията им да бъдат удовлетворени.

Не малко хора негодуваха и за облекченията за горивото, тъй като изтъкнаха, че от тази мярка ще бъдат облагодетелствани единствено тези, които пътуват често. „Малко е да вземеш от бедните, за да дадеш на богатите“, коментират българите.

Останалите антикризисни мерки са намаляване на ДДС за топлата вода и парното, както и на природния газ за крайните потребители.

Ще бъде отправена препоръка до КЕВР за две ставки за ток, вода, парно и газ, базирано на консумацията за едно домакинство, като целта е да се въведе намалена тарифа за по-малко потребление. Продължава да бъде по-ниска ДДС ставката по отношение на книгите в размер на 9%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 76 + = 79