Мрежа

Обявиха цветовете за дома на 2020 г.

857

На мода ще са вдъхновените от природата пастелни и освежаващи багри

Всеки 12 месеца компанията за бои Valspar, както и конкурентите й като Dutch Boy и Behr избират цвят на годината. За 2020-а обаче известната американска фирма определи не един, а цели 12 цвята, в които да освежите жилището си по последна мода – по един за всеки месец. Този път те са вдъхновени от природата.

„В нашия хаотичен, забързан живот този колорит внася в дома спокойствието на земята и онова ободряващо чувство, което изпитваме в гората, планината, на полето или морския бряг“, казва Сю Ким, маркетинг-директор на Valspar. Снимките са направени в истински, обитаеми домове, така че цветовете да звучат в контекста на интериора.

1. Зимен покой (Winter Calm)

Така дизайнерите са нарекли деликатния бежово-сивкав нюанс, успокояващ и топъл, който придава мека изтънченост на жилищното пространство. За най-добър ефект се препоръчва комбиниране на този земен неутрален цвят, известен още като „Мистериозно сиво“, с естествени материали – кожа, дърво. 

2. Ментов шепот (Mint Whisper)

Този освежаващ оттенък вкарва природата у дома. Комбиниран с бяло, той прави малките помещения да изглеждат просторни и светли. Известен е още като „Океанска коприна“. 

3. Пръст от каньон (Canyon Earth)

Напомняща печена на слънце глина, тази окраска ни подсеща за пустинята, придава на дома рустикова елегантност и действа отлично срещу стрес. Врата в този цвят създава изключително гостоприемен вход. 

4. Сив ручей (Grey Brook)

Този пленителен цвят всъщност е светлосинкав и ви понася във висините върху мека възглавница. Перфектно хармонира с нюансите на дървото, създава усещане за непреходност. 

5. Блед градински чай (Tempered Sage)

Внася в дома успокояващ баланс със зеленикавия слънчев нюанс на лайма. Излъчва здраве и свежест. Съчетава се прекрасно с естествените цветове на дървото. 

6. Пустинна крепост (Desert Fortress)

Цветът е като фон на картина, който можете да запълните с интериор по ваш вкус. Известен и като „Плажна дюна“, той успокоява особено в съчетание с удобна мебел, пухкави одеяла и плюшени възглавнички. 

7. Усамотена градина (Secluded Garden)

Освежаваща и ведра, тази багра приласкава като носталгично убежище. Магията на елегантното зелено се засилва, ако я съчетаете с месинг. 

8. Бомбайско розово (Bombay Pink)

Описвано и като зряло пембено, то действа като пролетен залез. Известно е и като „Средиземноморски заник“. Внася нотка на радост и доволство особено ако се комбинира със златни акценти в интериора. 

9. Бледа пудра (Pale Powder)

Нежният кайсиев цвят – топъл и неутрален, поражда копнеж по плетени кошници, дървени облицовки, ръчно изработени фигурки и стари фамилни корени. 

10. Съвършено синьо (Utterly Blue)

Помещение в този цвят успокоява като морски бриз. Съчетан с бели мебели и елементи от матиран хром в интериора, този тон създава релаксираща спа атмосфера. 

11 Пепел от рози (Crushed Out)

Това леко розовеещо бяло има много свежо излъчване и е отличен фон за зелени, сини и червени елементи в интериора. Върви и с пъстри килими. 

12. Дискретен мъх (Secret Moss)

Наричат тази боя, известна също като „Мъгла над Темза“, терапевтична багра, която превръща стаята в успокояващо кътче за приютяване. Изпъкващият зелен фон е подходящ за минималистичен интериор и за комбинация от старинни и нови мебели.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.