Мрежа

Няма да повярвате какво се случва с щерката на Васил Илиев

0 429

Ивона, дъщерята на Васил Илиев започва мощен земеделски бизнес, научи Мрежа.

Щерката на легендарния мафиот планира да вдигне огромна кравеферма край кюстендилско село. Там фамилията Илиеви притежава десетки декари наследствени ниви.

Инвестицията за строителство на самите сгради, купуване на техника и стотиците говеда може да достигне над 10 млн. лева, обясняват експерти. Парите едва ли ще са проблем за Ивона, която е една от преките наследници на огромното богатство на ВИС-2. Създадената от татко й Васил и чичо Георги силова групировка успява да натрупа от рекет, проституция и наркотрафик стотици милиони левове. След убийството на двамата босове, имането попада в ръцете на вдовицата на Георги Илиев-Главния. Мая Илиева в последствие прехвърля дялове от богатството и на останалите наследници – сестрата на братята Мариана и дъщерята на Васил Илиев – Ивона.

Макар и несметно богата, Ивона никога не е парадирала с парите или името на баща си. Висаджийската наследничка умишлено избягва светлината на прожекторите. Единствената и публична поява бе преди няколко години, на състезание по борба в памет на братя Илиеви. На финала, тя и леля и Мариана връчиха наградите на победителите.

„Пазя само скъпи спомени с баща ми. Като всяко дете, сме ходили на различни места, на почивки заедно. Бях на 9 години, когато почина, така че имам ярки спомени. Но това са лични неща и се натъжавам много когато трябва да говоря по темата”, сподели Ивона в единственото си интервю, след края на турнира.

Висаджийската наследничка завършва с отличие средното си образование в Кюстендил. След това отива да учи в швейцарски университет. Днес живее в дарен и от Мая Илиева апартамент в София, заедно с приятелят си и двете им деца. Щерката на Васил Илиев не прекъсва връзка и с родния Кюстендил. Заедно с леля си Мариана преди няколко години откриха ресторант в центъра на града. Заведението така и не просперира, въпреки внушителните суми за ремонт на помещението и обзавеждане. В последствие Мариана и Ивона регистрираха и фирма за недвижими имоти „ВИГ” (Васил и Георги). Като съдружник се присъедини и Мая Илиева. Плановете на трите наследнички на ВИС-2 за строителство на кооперации и офис сгради така и не се осъществиха. От тогава не се е чуло Ивона да има други бизнес планове.

Или поне до март тази година, когато става собственик на фирма „Агро Солюшънс”, чрез която е предвидено да се вдигнат кравефермите. Като човек, който няма никакъв опит в говедовъдството, Ивона си намира подходящ  партньор. В случая това е приятелката й Любима, чийто съпруг е един от най-известните земеделски стопани в Югозападна България.

Двете приятелки имат ясна уговорка, твърдят запознати. Парите за кравефермата са от Ивона, а придвижването на бизнеса – от Любима и съпругът и. В момента новоизлюпените говедовъдки са започнали да придвижват документите за строителството на фермата. Поръчано е и оборудването, а съвсем скоро предстои да вземат под наем и стотици декари пасища, на който да гледат животните.

Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 6 + 1 =