Мрежа

Ново 20! Учениците ще имат газова ваканция, ако…

Стаматов апелира да не се мисли за онлайн обучение

0 429

Тази зима учениците могат да се сдобият с нова ваканция предвид ситуацията.

Преди години й казвахме „дървена“, а сега ще е „газова“.

Ако температурите в учебните стаи паднат под 20 градуса, то учениците ще излязат във ваканция, а училищата ще затворят врати. Това стана ясно от Диян Стаматов, който е директор на столичното 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

От думите му става ясно, че до това положение би се стигнало в случай, че държавата така и не успее да открие допълнителни средства за образователните институции, които се отопляват на синьо гориво, предвид рязкото му поскъпване.

Той апелира да не се мисли за онлайн обучение или пък за затваряне на учебните заведения. Според него най-добрият вариант би бил държавата да помисли за осигуряването на допълнителни средства за всички училища, отопляващи се на газ.

Стаматов е категоричен, че образователните институции трябва да са приоритет, тъй като в тях се изгражда бъдещето на нацията ни. Макар и възможни, нито онлайн обучението, нито „дървената“ ваканция са варианти за справянето с този проблем, имайки предвид факта, че дистанционното обучение през последните две години е изчерпало лимита си. Асвен това за никого не е тайна, че то не е добра алтернатива, заключи той.
Източник: varna24.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 1 + 6 =