Мрежа

Новият грип „Дарвин“ ще ни разкаже играта

Започва остро и нанася страшни поражения

0 1 178

Медиците разкриха, че през новия есенно-зимен сезон ще ни атакуват два грипни щама – „Дарвин“ и „Австрия“.

И двата вече циркулират в Европа като първият от двата щама доминира. Сякаш като по стара традиция най-потърпевши са най-възрастните и най-малките. Лошото е, че този вирус често пъти води до тежки усложнения, налагащи болнично лечение.

Епидемиолозите очакват, че скокът на новата вълна болни от грип ще е доста висок и една от причините за това е отпадането на противоепидемичните мерки.

Щамът „Дарвин“ е от онази група грипни вируси, причиняващи пневмония. Това се случва най-често при децата до 5-годишна възраст и при най-възрастните.

Професор Нели Корсун разкрива, че и към момента броят на хоспитализациите е повишен. Допълва, че смъртността при хората над 65 години може да се окаже твърде висока.

Факт е, че през последните години малко хора са се сблъсквали с грипните вируси заради ковид инфекцията. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев посочи, че едва през януари и февруари ще стане ясно дали този факт ще доведе до по-тежка грипна епидемия.

Това, което различава „Дарвин“, е че започва толкова остро, че дори можете да назовете точния час, в който ви е тръшнал. При коронавируса, както и при грипа щам „Австрия“ нещата се случват постепенно.

Източник: retro.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 6 = 2