Злощастен павилион за цветя вкара в гроба феномена Кеазим Ходжа. Болните му деца гладуват

https://mreja.bg/novini/zloshtasten-pavilion-za-cvetya-vkara-v-groba-fenomena-keazim-hodzha-bolnite-mu-deca-gladuvat-2/56323 Mreja.bg
Злощастен павилион за цветя вкара в гроба феномена Кеазим Ходжа. Болните му деца гладуват

Феноменът Кеазим Ходжа, който приживе помогна на хиляди хора да преборят черни магии, заболявания и разводи, умира в тежки мъки, унижен и подигран, "благодарение" на алчни общински чиновници. В отчаяна изповед, страдащата му от рак дъщеря Катя изплака болката си пред наш репортер и така разбули мистерията за внезапната и обвита в тайнственост смърт на непрежалимия Кеазим. Оказва се, че зад масивния инфаркт, който скоропостижно го вкарва в гроба, стои гнусна далавера с общински имот. С надежда (макар и посмъртно) семейството му да получи справедливост, нашият екип разказва историята на този милостив и много изстрадал лечител на човешките души.


Софиянци и гости на столицата свързват прочутия ходжа не само с феноменалната му дарба, но и с кокетното магазинче за цветя на бул. Витоша 69, където той и двете му дъщери с много труд и любов изкарват прехраната си, дарявайки на хората красота и надежда. Лечителят стопанисва цветарницата цели 35 години. Получава я от някогашния главен архитект Петър Диков като форма на трудоустрояване за това, че е инвалид и баща на четири деца, три от които неизлечимо болни. Двете му дъщери се борят с рак, а синът му страда от шизофрения. Накратко, препитанието им е в ръцете на бащата, който никога не е искал да печели от способностите си, защото те са му от Аллах. Вместо това е разчитал на двете си ръце и вярата, че щом помага даром, Всевишният ще бъде милостив.


Не така са мислили обаче чиновниците, в чиито владения попада павилионът. Топ локацията е апетитна хапка и много иначе здрави, прави и богати хора са търсели начин да сложат ръка върху нея, разказват запознати. Те му пращат емисари да питат колко пари би искал за да се откаже от цветарското магазинче. Намекват му, че има хора, готови да платят на мига. Ходжата отказва категорично, тъй като сърцето и душата му са свързани с цветята, но и със съдбите на клиентите, които заедно с букетите получават добра дума и молитва.


На първо време общината му продължава договора "за неопределено време и до провеждане на нов конкурс за площта", спомня си дъщеря му.


Работата си върви по старо му докато в един фатален ден лечителят е извикан да подпише финансово споразумение за компенсации във връзка с пандемията. Тъй като тогава ходжата е бил с високо кръвно, той моли чиновниците да му разяснят какво подписва. От витиеватите им обяснения иде реч за намаляване на наема и компенсации във връзка със загубите покрай локдауна. Той добросърдечно подписва.


Няколко месеца по-късно обаче е подложен на брутален чиновнически тормоз. Ден през ден в магазина му идват хора от общината, правят проверки, питат, разпитват докато накрая не му връчват заповед да освободи мястото с мотива, че работи незаконно и без разрешение. Оказва се, че в прословутия документ за пандемична компенсация е имало и "член 9", по силата на който договорът му се прекратява. Тази информация не е присъствала в прав текст, а е била замаскирана зад юридически термини и нищо не значещи параграфи и алинеи. По същото време дъщеря му е в чужбина за поредната тежка операция по премахване на злокачествен тумор.


Изплашен и разгневен, Кеазим отива в общината да иска обяснение. Посреща го тогавашният главен юрист (днес понижен на редова длъжност), който цинично му заявява, че щом не е склонил да предаде апетитния магазин доброволно и срещу рушвет, държавната машина е намерила начин да го смаже. И сега ще трябва да напусне работното си място силом. Дава му да разпише нова заповед, която в отчаянието си Кеазим разкъсва на парчета и омерзен напуска сградата на кметството.


Няколко дни по-късно, смазан от обида, унижение и безчовечност, оставен без пукната пара и без шанс за прехрана на болните си деца, любимият на хиляди хора ходжа получава масивен инфаркт и душата му отлита при Всевишния. Болната му дъщеря, на чиито ръце остава цялото домочадие, до днес обикаля по институции и ведомства с надежда да запази цветарския магазин. Поне за още малко, поне докато се закрепи здравето й, ако е рекъл Бог...


Нашата медия ще следи този казус и няма да престане да пита чии интереси са обслужили общинските служители. Кои са хората с пари и връзки, хвърлили око на скромната цветарница? И дали случайно те не са ударили финансово рамо на нечия политическата кариера. Защото в България пред чиновническия произвол дори Всевишният е безсилен.

Източник: crimesbg.com


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.