Защо французойките не спят сами

https://mreja.bg/novini/zashto-francuzoykite-ne-spyat-sami/87805 Mreja.bg
Защо французойките не спят сами


Магиите на любовта и удоволствието от живота

Чрез книгата “Французойките не спят сами” от Джейми Кат Калън (ИК “Хермес”) възприемайте френската жена като метафора за начина на живот, който може да ни помогне да направим любовта си по-вълнуваща, секси, романтична, епична, предизвикателна, могъща и - да, по-удовлетворяваща. Вземете от този образ всички черти, които желаете, и ги направете свои. Може би все пак ще откриете, че у вас има нещо френско.

Изискани и загадъчни, французойките са обект на възхищение не само от мъжете, но и от жените по цял свят. Безупречният стил и тайнственият чар обаче не са запазена територия единствено за тях. С малко повече самоувереност и някои малки хитрини всяка дама може да разгърне своя уникален стил и харизма.

За да разгадае енигмата на френското очарование, Джейми Кат Калън проследява френските си корени, премества се в Париж и интервюира много жени и мъже. В тази книга тя разкрива основните съставки на френската рецепта за наслада от живота и споделя любопитни подробности за: изкуството на флирта - как съблазняват французойките и защо никога не преследват мъжете; грижата за красотата - как френската жена поддържа външния си вид и защо малкото е повече; тънкостите на общуването - как да блеснем в разговор и как да организираме хубава вечеря (плюс оригинални рецепти за лесни, но изискани ястия); тайните на магнетичния чар - защо истинската красота е в интелекта, а самоувереността е най-мощният афродизиак. Запитайте се какво кара сърцето ви да препуска по-бързо и вложете цялата си енергия там!

“Малки хитринки от “Французойките не спят сами”:

- Мъжете започват да губят интерес, когато разберат, че притежават една жена. Тайната на французойката е в това, че нейният мъж знае, че може да я загуби във всеки един момент.

- Когато мислите като французойка, за любовта няма възраст. Любовта и сексът, привлекателността и красотата не са запазени само за младите.

- Умът е непреходен. Красотата повяхва. Но умът ще ви поддържа красиви, без значение на колко години сте.

- Ако вярвате, че сте красива, вие сте красива. Това е проста промяна в мисленето, защото, след като веднъж повярвате, че сте красива, вие се грижите по-добре за себе си.

- Най-важното в една връзка е да запазите личността си, да живеете своя живот, а не живота на съпруга си.

Още предложения на ИК "Хермес"

Ветрило с древен код

разкрива тайни и

мечти на красиви японки

Ново издание на романа “Снежно цвете и тайното ветрило”, който покори милиони читатели, пуска за лятната ваканция ИК “Хермес”. Той е историческата достоверност, вплетена в елегантна и емоционално наситена проза.

През ХIX век, когато китайките са бинтовали краката си и са живеели почти в пълна изолация, жените в провинция Хунан са общували помежду си с древен писмен код - нюшу. Изписани върху ветрила и избродирани на кърпички, символите на тази тайна писменост разкриват техните радости, страдания и стремежи.

Именно нюшу свързва две момичета в приятелство, което оставя трайна следа в живота им. В дома на Лилия е донесено ветрило с предложение да се сприятели със Снежно цвете. От този момент нататък двете намират емоционален пристан от всекидневните трудности, доверявайки една на друга най-съкровените си мечти и тайни.

Лилия и Снежно цвете сключват уредени бракове, познават радостта от майчинството, преживяват времена на глад, чума и бунтове, но остават неразривно свързани. Докато едно недоразумение не поставя приятелството им под въпрос.

Лиза Сий представя изумителен портрет на отминала епоха, която оживява пред очите ни с цялата си красота и жестокост. Историческата достоверност, вплетена в елегантна и емоционално наситена проза, ще очарова почитателите на “Мемоарите на една гейша”.

Артър Голдън, автор на “Мемоарите на една гейша”: Стилът на авторката е изискан и увлекателен като красива приказка.

Първото издание на “Снежно цвете и тайното ветрило” на български език излиза през 2009 г. в превод на носителката на наградата “Кръстан Дянков” Светлозара Лесева. Десет години по-късно издателска къща “Хермес” дава нов живот на книгата с нова корица и оформление.

Книгата е издадена в над 35 страни и награждавана многократно. През 2011 г. по романа е заснет и филм.

Ето какво споделят за романа българските читатели:

“Снежно цвете и тайното ветрило” е откровен поглед навътре в женската душа, подсилен от изключително силната историческа обстановка, в която е поставен сюжетът. Книгата е толкова многопластова и завладяваща, че ми е трудно да повярвам колко много теми е събрала авторката в 350 страници.

Милена Ташева, “Аз чета”

“Книгата заслужава много читатели. Увлекателна и силна! Поредното доказателство за физическата и духовната издръжливост в жестоки времена!

www.zakkyartcafe.eu

Романът “Снежно цвете и тайното ветрило” е въображение, елегантно функциониращо в светлината на историята, културата и традициите на Китай.

Онлайн списание “За книгата”

Класация на издателство "Хермес"

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.