Вижте какво нареди Путин на министъра на отбраната

https://mreja.bg/novini/vizhte-kakvo-naredi-putin-na-ministara-na-otbranata/55775 Mreja.bg
Вижте какво нареди Путин на министъра на отбраната

Сергей Шойгу, министър на отбраната Русия докладва на президента Владимир Путин, че мобилизацията е приключила, набрани са необходимите 300 000 войника и не се планират нови такива задачи.

Военният министър информира, че в обявената от президента мобилизация са включени и поне 1 300 членове на изпълнителната власт. Според информацията средната възраст на мобилизираните войници е 35.

От общия брой 300 000 нови военнослужещи вече са прехвърлени над 25% от тях в армията, а останалите продължават обучението си във военните полигони.

Руският президент заяви, че е нужно да се модернизира цялостната система за мобилизиране, защото в момента има пропуски, но те са неизбежни, тъй като тя не действала от много дълго време. Той допълни, че трябва да се използва реалния опит от специалната военна операция, за да се подобрят въоръжените сили на Руската федерация в най-скоро време.

В същото време администрацията на президента е започнала да провеждането на работни срещи свързани с подготовката на предстоящите президентски избори през 24-та година.

По всяка вероятно Владимир Путин ще се кандидатира за нов мандат, на който има право по закон, като от Кремъл се надяват военната операция в Украйна да приключи до тогава.

Източник: dir.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.