Виктор Николаев озадачи министър Сачева

https://mreja.bg/novini/viktor-nikolaev-ozadachi-ministar-sacheva/107206 Mreja.bg
Виктор Николаев озадачи министър Сачева


Тя призна за недоверието на хората в институциите


Водещият на сутрешния блок на Нова тв – Виктор Николаев, озадачи социалния министър Деница Сачева с въпроса си.


 


„Трябва да се намери верния баланс. Ако все пак има съответните ограничения, не мисля, че ще е проблем. Аз не ходя по ресторанти“. Това заяви в ефира на Нова телевизия социалният министър Деница Сачева."Тези, които работеха на светло и плащаха по-големи осигуровки, получиха много добри средства. Кризата удари тези, които са в сивата икономика", смята тя. 


"1/3 от договорите излязоха на светло в браншовете хотелиерство и туризъм именно сега. Около 30% е сивата икономика у нас", заяви Сачева цитирайки изследване. 

"Вчера имах среща с работодатели и те казаха, че много работници предпочитат да не са осигуряване на пълните пари, които взимат, защото искат в момента да разполагат с повече пари", разкри тя.

"Това показва недоверие, че ще ползват пенсия след време и че институциите управляват добре парите ни. Лошото е, че всички сме взаимно свързани и когато лъжем държавата, лъжем самите себе си в крайна сметка", заяви Сачева.

"Аз съм от хората, които съжаляват, че Фонда за лечение на деца в чужбина, премина през различни периоди в своето развитие и не изпълни замисъла си. НЗОК може да осигурява пари за дечица в нужда, но е и въпрос на доверие", каза тя."Има много случаи, в които родителите не се доверяват на това, което могат да получат в България и търсят начин да помогнат на децата си в чужбина. Нормално е всеки родител да иска най-доброто за децата си", призна Сачева.

По думите й всички в ГЕРБ редят листите. "Имам номинации и най-вероятно ще съм в тях", призна тя.

На въпрос на Виктор Николаев защо не е често в джипката на Борисов, Сачева отвърна, че е толкова често там, колкото е нужно. "Трябва ли да съм постоянно в нея? Придружавам го тогава, когато трябва", завърши тя.

На въпрос дали, ако Борисов си вземе отпуск заради кампанията, Марияна Николова ще го замести на поста, Сачева отвърна, че нищо не предполага, че премиерът ще отсъства от поста си. 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.