Тежка прогноза за българите: Очаква ни голяма секира

https://mreja.bg/novini/tezhka-prognoza-za-balgarite-ochakva-ni-golyama-sekira/56251 Mreja.bg
Тежка прогноза за българите: Очаква ни голяма секира

Родни експерти в сферата на икономиката смятат, че предстои сериозни вдигане на данъците от страна на държавата. Този ход според тях ще бъде необходим, за да се попълнят дупките в държавния бюджет поради сложната ситуация. Те са на мнение, че държавата няма да предприеме актуализиране на бюджета. Подобно твърдение направи и служебният министър на финансите Росица Велкова, която заяви, че няма пари за извънредни разходи.


Други икономисти споделят, че стабилността на бюджета след кризата през 1997-ма година не трябва да се приема за даденост, а той е плод на много усилия от различни правителства. Към момента не сме зле, но нещата много лесно могат да станат притеснителни, ако няма навременни мерки, коментират други специалисти в тази област.


Икономистът от Институт за пазарна икономика Лъчезар Богданов сподели, че повишената инфлация реално погледнато помага за приходите в хазната. Колкото по-големи са цените, толкова повече е основата за данъци, които събира държавата.


Той също така насочи вниманието и за събираемостта на данъците, което е много важно за стабилното функциониране на държавата. Неговата надежда е, че служебният кабинет ще вложи усилия в тази посока и НАП и Митниците ще работят сериозно.


Източник: blitz.bg


2 Коментара

HectorBug

преди 2 месеца

Effectively expressed certainly! ! which is the best resume writing service <a href="https://essayservicehelp.com/">will writing service belfast</a> statement of purpose writing service bangalore

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.