Путин накара света да изтръпне

https://mreja.bg/novini/putin-nakara-sveta-da-iztrapne/55907 Mreja.bg
Путин накара света да изтръпне

Руският държавен глава Владимир Путин накара света да изтръпне.


Според Путин присъединените украински територии са вече руски и като такива имат пълното право да използват ядрено оръжие. Очевидно това послание цели да сплаши Украйна, принуждавайки я, заедно със Запада да приемат руските условия, без ва прави истинска връзка, че смята да ги използва.


В ефира на предаването „Офанзива” бившият министър на отбраната Тодор Тагарев разкри, че очевидно по този начин Путин подготвя психологически не само себе си, а и населението на страната си за употребата на ядрено оръжие.

Той отбеляза, че при подобна заплаха има протокол за действие, изразяващ се в осигуряване на укрития и раздаване на йодни таблетки.

Той подчерта, че при такава опасност решение ще се търси и извън НАТО.


Тагарев не скри, че е останал изненадан от заявката на Украйна за ускорено членство в алианса. Според него това е трудно реализируемо.

Според хипотезата, ако НАТО присъедини държава, която е в конфликт, то алиансът автоматично се превръща в страна по този конфликт. Именно поради тази причина подобен тип решения се взимат с консенсус.


Тагарев прогнозира, че Лиман ще падне до ден-два и допълни, че там се намират между 1 500 и 5 000 руски военнослужещи, които ако не се предадат, ще бъдат унищожени.

Очакванията му, са следващото направление да е град Сватове.


В заключение посочи, че ако Русия наистина стигне до употребата на ядрено оръжие, това ще доведе до сериозни последствия за тях.

Източник: standartnews.com


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.