Нова шашма на морето - цакат ни и с касовите бележки (Вижте схемата)

https://mreja.bg/novini/nova-shashma-na-moreto-cakat-ni-i-s-kasovite-belezhki-vizhte-shemata/86632 Mreja.bg
Нова шашма на морето - цакат ни и с касовите бележки (Вижте схемата)


За 1 от 10 проверени покупки по морето от инспекторите на приходната агенция търговците не издават касова бележка.

Това съобщиха от НАП на база на първоначалните данни от проверки от началото на летния сезон, уточнява в. Монитор. От НАП уточняват, че приходите за хазната от търговията по Черноморието са повече от миналата година.

В столицата пък са се научили да прилагат друг, по-груб номер - касовата бележка е на стойност далеч под платеното от клиента и не всички купувачи забелязват тази подробност. От НАП чрез „тайни клиенти“ вече са засекли такива случаи. Или пък когато клиентът отиде на касата на магазина с няколко продукта, касиерът започва да пуска касови бележки за всеки от тях поотделно, обаче пропуска тези с по-висока цена.


На въпрос къде е бележката за по-скъпите неща му се отвръща да си я търси в купа, но обикновено нея я няма. По същата схема с касовите бележки на морето беше ужилен и репортер на вестник „Монитор“. По информация на говорителя на НАП Росен Бъчваров вече са възложени няколко проверки по подобни случаи, които се прилагат най-вече в заведения за хранене.

„Търговецът е задължен да издаде касова бележка за пълната платена сума“, припомни той. По думите му от началото на сезона проверките на инспекторите на НАП по морето са хиляди. Междинната информация за тях сочела, че нарушенията спрямо миналото лято са по-малко, предават от Блиц.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.