Лавров предупреди Запада: Рискува неконтролируемо изостряне

https://mreja.bg/novini/lavrov-predupredi-zapada-riskuva-nekontroliruemo-izostryane/55590 Mreja.bg
Лавров предупреди Запада: Рискува неконтролируемо изостряне

Според Сергей Лавров Западът реално води война заедно с НАТО срещу Русия на територията на Украйна. Именно с това действие според външния министър на Руската Федерация може да получи неконтролируемо изостряне на напрежението между големите световни сили.


Той обвини целия Запад, че се е включил колективно срещу Русия в тази война, а това от своя страна се отразява много негативно на стабилността в региона, а дори и в целия свят.


Лавров обвини НАТО, че по същност те не са вече отбранителен съюз, а са се превърнали в явен агресор, който използва Украйна, като се намесва срещу руските интереси.


Изявлението на първия дипломат на Русия идва след обявената неколкократно готовност от Москва за разговори с властите в Киев за преустановяване на военните действия. Той подчерта, че всеки път предложенията за преговори са били отхвърляни от властите в Киев с подкрепата на западните им партньори.


Той допълва, че руската военна доктрина е да се избегнат каквито и да е сблъсъци между ядрените сили, защото това може да доведе до неконтролируеми последици за целия свят.


От утре в Лодз, Полша ще се проведе годишната среща на външните министри от ОССЕ. Страната домакин стигна до безпрецедентното решение да не покани руският външен министър на конференцията.


Източник: dir.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.