Колега на Скатов с шокиращи разкрития за смъртта му

https://mreja.bg/novini/kolega-na-skatov-s-shokirashti-razkritiya-za-smartta-mu/107110 Mreja.bg
Колега на Скатов с шокиращи разкрития за смъртта му


Колега на Скатов с шокиращи разкрития за смъртта му


Известният български алпинист Иван Темелков направи шокиращи разкрития за смъртта на колегата си Атанас Скатов.


Пред "Труд" той обяви, че Скатов се е опитал да се върне, когато е бил на 7100 метра. Темелков настоява разследването да разбере каква е била причината за връщането на колегата му.


"Какви са конкретните причини за тази огромна трагедия, самите шерпи или другите очевидци трябва да кажат. За мен по-важното е да се разбере защо Наско е тръгнал да се връща, бил е на около 7 100 метра. Защо наистина?", споделя Темелков.


Той разкри още, че при първото си изкачване на Еверест, Скатов е бил изнудван за пари от придружаващия го шерп. Колегата му има съмнение, че и сега се е случило същото. Според него това е причината Скатов да промени намеренията си да изкачи върха.


„Горчиво ми е, че за разлика от друг път, сега не успяхме да се срещнем преди да поеме към експедицията на К2, Голямата планина, както я наричат на местен език. Бил съм там… Но едва ли щях да го разубедя наистина, той не отстъпваше от целите си. И пак беше сам! Винаги съм му казвал, че трябва да има човек с него! Агенциите са комерсиални, интересуват се само от приходи и пари", споделя Темелков.


Той разкри, че при първото си изкачване на Еверест, Скатов се е върнал без много снимки. Шерпът направил снимки. Но след това го изнудвал за пари, за да му ги даде.


"Като се върна, веднага тръгнаха приказки, че въобще не се бил изкачил, че не бил веган… Отвратителна работа! Затова отиде втори път! Та, мисля си, сега, на К2, какво наистина го е накарало да започне да слиза, дали нещо не го е усъмнило, дали не се е създала някаква подобна ситуация?“, споделя Темелков.


Той е категоричен, че държавата трябва да се намеси и да не позволява на алпинистите ни да тръгват сами към подобни опасни места.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.